Bota snuvan naturligt

improveme.se

Rinnande näsor, ett evigt snytande och rosslande hosta – är ljud och smärtor vid en förkylning vi gärna undviker. Här är knepen för att bota din snuva naturligt.

Drick upp!
Många av oss dricker vatten, först då vi känner oss som allra törstigast -men inser inte att det redan gått för långt vid det stadiet. Genom att ha ett stadigt intag av vätska så underlättar du tunntarmen och låter kroppen rensa lättare. För att lättare få in rutinen så går det bra att dricka juice och te. Undvik all dryck med koffein.

Honungskur
Om din förkylning sitter i näsan, så är chansen stor att den även lurar i bröstkorgen och svalget. Istället för att använda dig av nässpray och hostmedicin, kan du nu vara glad för en godare kur – två teskedar honung! Antingen tar du det som det är, och är glad för att det inte är hostmedicin, eller så passar du på att ta en kopp värmande koffeinfritt te. Ångorna från teet kan hjälpa dig att vidga näsgången.

En ångande dusch
Förkylningsvirus trivs som allra bäst i torra näshålor. Under vinterhalvåret spenderar vi all vår tid i torra klimat, vare sig det är värmen inomhus eller den i den bitande kylan utomhus. Ett snabbt och enkelt knep för att fukta näsgångarna är en skön och ångande dusch! Försök att undvika allt för hett vatten mot din hud, men andas in så mycket av ångorna som möjligt för att vidga och läka.

Husmorskuren
Ja, dina föräldrar har alltid haft rätt. Och även deras föräldrar. En ordentlig kycklingsoppa gör mer underverk än vad man tror för din förkylning. När du tillagar soppan är det viktigt med bra råvaror. Hönsbuljongen sätter även tunntarmen i arbete. En ordentlig kycklingsoppa ska innehålla massvis av antioxidanter näringsrika ämnen som hjälper dig att bli frisk.

Näskannan
Även om du ska hålla dig till det naturliga, är det dags att vidga vyerna och ta hjälp av knep vi svenskar kanske inte är fullt bekanta vid, nämligen nässköljning. Men hjälp av en näskanna lyckas du skölja ur dig alla typer av bakterier i näsgångarna. Vanligtvis sprayar du kemikalier, här behöver du endast vatten och en näskanna.

Sett en näskanna tidigare? Nu är det dags att prova.

Sett en näskanna tidigare? Nu är det dags att prova.

Se till att din kycklingsoppa innehåller bra råvaror.

Se till att din kycklingsoppa innehåller bra råvaror.

En av de enklaste knepen för att hålla dig frisk är mycket vatten.

En av de enklaste knepen för att hålla dig frisk är mycket vatten.

Byt ut hostmedicinen med god honung.

Byt ut hostmedicinen med god honung.

[email protected]

2012-01-17 07:35:00

Publicerad: 17 januari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp