Var snäll mot dig själv

improveme.se

Nyseparerad på årets mest romantiska dag? Så hanterar du det på bästa sätt.

Alla hjärtans dag kan vara en tuff dag om du är singel. Men kanske framför allt om du är nybliven singel. Då gäller det att vara extra snäll mot sig själv, visar en ny studie från University of Arizona.

Efter ett uppbrott
är det oerhört viktigt att visa sig själv välvilja och sympati, visar undersökningen. Framför allt handlar det om att du måste acceptera dina känslor och tilllåta dig själv känna dem -men utan att älta och gräva ner dig i negativa tankebanor.

Det kan vara en svår balansgång, men nyckeln är att inte klandra dig själv för att förhållandet misslyckats eller för att du inte “kommit över“ det snabbare och att inte straffa dig själv. Känn smärtan, släpp den -och gå vidare.

Så hur kan du vara
snäll mot dig själv just i dag? Var din egen bästa partner. Köp blommor eller choklad åt dig själv, ät en god middag, ge dig själv en present eller unna dig något extra trevligt, som en bra film, en skön massage eller ett varmt bad med tända ljus och ett glas fint vin. Eller varför inte visa en annan singelkompis lite kärlek? Att göra goda gärningar har bevisade positiva effekter för ditt eget välmående.

Bildspel: Var snäll mot dig själv

Bildspel: Var snäll mot dig själv

[email protected]

2012-02-14 09:23:00

Publicerad: 14 februari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp