Bränn fett via gener

improveme.se

Motion, sömn och rätt kost är allt som behövs för en effektiv träning. Men vad är rätt kost? Vi ger dig maten som förbränner mer.

Att förbränna fett tar sin tid, men det behöver inte ta längre än nödvändigt. Vissa saker vi äter och dricker bidrar faktiskt till en ökad förbränning.

Det fungerar så att varje cell innehåller DNA för hela din genetiska kod. Denna ”kokbok” av hormoner, proteiner och molekyler är i stort sett oförändrad under hela livet, men inte ”recepten” (eller generna) som kroppen använder. Exempelvis medicin och mat kan säga åt kroppen vilka recept som ska användas för att skapa fler enzymer, hormoner och föreningar om det behövs.

Därmed finns det vissa saker man kan äta för att öka kroppens naturliga förbränning.

I bildspelet ovan finner du några exempel.

Bränn mer fett! Titta igenom bildspelet och se vad du kan göra.

Bränn mer fett! Titta igenom bildspelet och se vad du kan göra.

1. Grönt te: Oavsett om det är bryggt eller taget som ett kosttillskott så stänger grönt te av gener som är skyldiga för att ta upp sockerarter i fettceller och sätter på gener som tar upp socker i muskelceller. Resultatet blir då att fettcellerna blir mindre och muskelcellerna blir mer aktiva.

1. Grönt te: Oavsett om det är bryggt eller taget som ett kosttillskott så stänger grönt te av gener som är skyldiga för att ta upp sockerarter i fettceller och sätter på gener som tar upp socker i muskelceller. Resultatet blir då att fettcellerna blir mindre och muskelcellerna blir mer aktiva.

2. Fiskolja: Fetterna i fiskolja aktiverar en grupp specifika proteiner i kroppen som kallas ”peroxisom-proliferator-aktiverade receptorer

2. Fiskolja: Fetterna i fiskolja aktiverar en grupp specifika proteiner i kroppen som kallas ”peroxisom-proliferator-aktiverade receptorer” (eller PPARer). De agerar med generna och kan öka fettförbränningen och känsligheten för insulin.

3. Pistaschnötter: En anledning till viktökning kan vara inflammationer. Pistaschnötter minskar trycket från den inflammatoriska genen ”IFN-stimulerat svarselement” med 78 procent.

3. Pistaschnötter: En anledning till viktökning kan vara inflammationer. Pistaschnötter minskar trycket från den inflammatoriska genen ”IFN-stimulerat svarselement” med 78 procent.

4. Granatäpple: Dessa frukter är fullpackade med antioxidanterna antocyaniner, som har positiva effekter på blodkärl och hjärta. De har också en förmåga att förstöra fettceller.

4. Granatäpple: Dessa frukter är fullpackade med antioxidanterna antocyaniner, som har positiva effekter på blodkärl och hjärta. De har också en förmåga att förstöra fettceller.

5. Olivolja: Olivoljan stärker den genetiska sekvensen som skapar adiponecin, en hormon som hjälper musklerna att använda socker.

5. Olivolja: Olivoljan stärker den genetiska sekvensen som skapar adiponecin, en hormon som hjälper musklerna att använda socker.

[email protected]

2012-03-30 13:33:00

Publicerad: 30 mars 2012

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag