Förebygg migrän

improveme.se

Migrän? Aldrig mer. Stoppa besvären innan de bryter ut.

Många som lider av migrän kan halvera utbrotten om de tar daglig medicin, visar ny undersökning. Forskare analyserade 29 studier för att se effektiviteten av olika behandlingar för migrän, och kom fram till att receptbelagda är de mest effektiva.

Detta innebär emellertid inte att alla som har migrän behöver stoppa i sig piller. Men omkring 40 procent av de som ofta får migränutbrott kan gynnas av dessa behandlingar, för klarar Stephen Silberstein, VD på Jefferson Headache Center vid Thomas Jefferson University i Philadelphia.

Kan ett piller verkligen stoppa dina problem? Fråga dig själv detta för att avgöra.

Hur ofta får jag migrän? Om svaret är mer än en gång i veckan (i genomsnitt) kan behandling vara aktuellt, säger Silberstein.

Hur fungerar min nuvarande medicin mot migrän? Tar du bara piller när du får utbrott, och det inte är speciellt effektivt, så kan en daglig behandling vara ett bättre alternativ, förklarar Silberstein.

Har mina nuvarande piller några bieffekter? Om svaghet och yrsel är några sidoeffekter bör byta till förebyggande terapi, förklarar Silberstein.

Oavsett om du vill använda dig av receptbelagd medicin eller bara sådant som finns att köpa i hyllorna, så är det bäst att rådfråga en doktor först. Han eller hon kommer då att se efter vilka mediciner du redan använder, och avgöra rätt dos och piller för dig, förklarar Silberstein.

Bildspel: Förebygg migrän

Bildspel: Förebygg migrän

[email protected]

2012-05-02 09:08:00

Publicerad: 2 maj 2012

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag