Saturday Night… Yoga?

Träning behöver inte vara tråkig – det har vi hört förut. I New York har man tagit fasta på detta; med besked.

Att vara ihärdig och fortsätta med sin träning kan ibland vara svårt, motivationen tryter och knepen för att slippa duggar tätt; tidsbrist, dåligt väder – ja det mesta kommer emellan. En annan vanlig faktor som bidrar till att många ger upp sin träning är ren och skär uttråkning – det är samma moment om och om igen och att träningspassen sällan varieras.

I USA har man på New York-gymmet Crunch tagit fasta på det senare och har börjat skapa fusion och crossoverklasser mellan otippade företeelser – eller vad sägs om Discoyoga eller Spinningkaraoke? Självklart faller även dessa nymodigheter så småningom in under nyhetens behag men Dana Flynn, ansvarig för Crunch menar på att man försöker variera uppläggen så pass ofta att deltagarna inte skall känna att det varit exakt samma moment flera gånger i rad. Variationer kommer dels i musiken men också i det fysiska rörelsemönstret.

Träningsmetoderna har såklart redan anammats av flera trendkänsliga stjärnor såsom Reese Witherspoon, Madonna och Britney Spears.

Om trenden är på väg till Sverige? Inget av de större gymkedjorna har det på sin agenda men vi har ju redan Schlagerspinning på flera gym så vi behöver nog inte vänta speciellt länge.

Bildspel: Saturday Night... Yoga?

Bildspel: Saturday Night… Yoga?

2008-02-01 03:52:00

Publicerad: 1 februari 2008

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på