“De vill att du ska klä av dig naken“

improveme.se

Hon vann ”Top Model Sverige”, drog till Los Angeles för att göra karriär – och leva flera tjejers dröm. Men de hårda kraven fick Alice Herbst att vända hem.
– Jag reflekterade över om modellande var något för mig, säger hon.

Efter ”Top Mode Sverige”-vinsten i våras väntade ett lyxigt modellkontrakt i Los Angeles, dit Alice, 18, åkte för att leva ut sin -och många andra tjejers -stora dröm. Men efter tre månader tröttnade hon på de tuffa skönhetsidealen.

-Det är väldigt mycket ”target”-smile i LA och man ska vara lite chic och flickig, men samtidigt sexig, och jag vet inte riktigt om det var min grej, säger Alice till improveme.se när vi träffar henne fyra dagar efter hemkomsten till Stockholm.

Nu väntar i stället andra, nya äventyr för 18-åringen.

-Det handlar om något som jag aldrig kunnat vänta mig eller ens vågat drömma om. Det är inom samma område men en annan del av branschen -och världen, men mer kan jag inte säga än.

En av de största lärdomarna som Alice har tagit med sig hem är att vara vaksam mot andra människor inom modellbranschen, och att lyssna på sig själv.

-Man är den här saken som de ska klä på, och man måste vara tydlig med sina egna krav. Jag har lärt mig att lyssna på mig själv och fundera över vad som är okej för mig och inte. Det kan komma en fotograf som vill att du klär av dig naken och då måste du veta om du vill det och om det är värt det.

Alice berättar också att det är mycket hets kring vikt, och att hon har bott med rumskamrater som knappt har vågat äta och som har räknat kalorier hit och dit. Själv håller hon sig i form med träning och hälsosam mat.

Till alla som
drömmer om en modellkarriär tipsar “Top Model“-vinnaren om att man ska låta det ta sin tid och inte ha så bråttom, eftersom det är en tuff bransch där man ständigt jämförs med andra. Själv var hon bara 14 år när hon för första gången fick ett jobberbjudande som modell.

Hon tycker också att man ska involvera sina föräldrar i modellandet.

-De kan vara till stor hjälp. Många äldre människor inom branschen vet att du är yngre och kan utnyttja dig, så var vaksam.

Och bästa skönhetstipset:

-Jag har inga skönhetstips! Allt handlar om känslan på morgonen. Le mot sig själv i spegeln, även om det kan kännas löjligt, säger Alice och skrattar.

Nu ska Alice ladda inför sitt nya jobb genom att träffa sin familj, vänner och pojkvän, äta svensk mat och vila mycket, för sen är det ett pressat schema som gäller.

Improveme.se träffade Alice Herbst på Rockbjörnen förra veckan, bara fyra dagar efter att

Improveme.se träffade Alice Herbst på Rockbjörnen förra veckan, bara fyra dagar efter att ”Top Model Sverige”-vinnaren kom hem från LA.

Alice vann

Alice vann ”Top Model Sverige” i våras, och slog förhandstippade tvåan Klara Kassman.

18-åringen är kusin med modellen Elsa Hosk.

18-åringen är kusin med modellen Elsa Hosk.

emelie.wiktoren@improveme.se

2012-09-03 13:18:00

Publicerad: 3 september 2012

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på