Drick mindre alkohol

improveme.se

Försöker du trappa ner på alkoholen i helgen, men vet inte hur? Vi hjälper dig.

Vid helgtider är det lätt hänt att man dricker mer alkohol än man tror, oavsett om det är öl, vin eller sprit. Vill du undvika kalorierna eller bara minska dryckmängden? Följ dessa tips.

Välj rätt sort
Alla ölsorter innehåller kalorier, men det finns de som innehåller färre än de andra. Enligt viktrådgivarna på sajten Nutracheck så innehller lageröl som exempelvis Carlsberg 182 kalorier per pint, medan Heineken Export innehåller omkring 250 kalorier.

Beställ flaska

Genom att beställa flaskor istället för fat på krogen, så minskar du mängden du får i dig. Drick hellre vatten om du är törstig, och smutta på ölen för njutningens skull.

Handla vid behov
Undvik att ha öl i kylen tills du faktiskt behöver det. Om är medveten om att du har öl hemma så är det större risk för att du dricker upp det, till skillnad från tanken om att du måste ta dig hela vägen till affären.

Räkna antalet
Det kan hjälpa att räkna hur mycket du dricker under en kväll. Tre flaskor under en kväll låter betydligt bättre än 13, så drick med måtta och be dina vänner hålla koll på ditt intag om du själv har svårt för det.

Sätt ett mål
En annan variant är att exempelvis hålla sig till en drink varje timme. På så sätt kan du hålla ner antalet under kvällen, samtidigt som du bygger upp din självkontroll.

Bildspel: Drick mindre alkohol

Bildspel: Drick mindre alkohol

kevin.krooks@improveme.se

2012-09-22 06:00:00

Publicerad: 22 september 2012

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige