6 anledningar till kokosnötsolja

improveme.se

Olivolja i all ära, men nu är det dags att byta – mot kokosnöt. Som hårprodukt eller till matlagning, här kommer sex fördelar med kokosnötsolja.

Förutom att det smakar bra så har det många förmåner. Genom att lägga till kokosnötolja i din diet så kan du få en avsevärt bättre skjuts på hälsan. Visste du exempelvis att det kan mjuka upp din hy? Spana in alla sex tips nedan.

1. Hår och hud
De essentiella proteinerna kan användas till att reparera skadat hår, genom att smörja in hårbotten med oljan. Det hindrar också mjäll från att bryta ut och kan dölja åldrande hud tack vare sina många antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper.

2. Inflammationer
Dessa egenskaper gör också så att inflammationsrelaterad smärta kan minskas. Enligt färska studier så kan det dessutom lindra liknande sjukdomar, exempelvis reumatism.

3. Mättnadskänsla
Kokosnötsolja ger en bättre mättnadskänsla, och därmed äter du generellt sett mindre. Kokosnötsoljan innehåller också färre kalorier per gram (8,3) jämfört med andra fettsyror (9).

4. Ben och tänder
Tack vare sin förmåga att förbättra upptagningen av kalcium och magnesium i kroppen så ger det också starkare tänder och ben.

5. Kolesterol
Kort sagt så finns det dåligt ”LDL”-kolesterol (low density lipoprotein), och bra ”HDL”-kolesterol. LDL fraktar fett från levern till kroppen, medan HDL fraktar det från kroppen till levern. Kokosnötsoljan höjer det senare.

6. Förkylningar

Det innehåller dessutom laurinsyra, som i sin tur har många antibakteriella, antimikrobiella och antivirala egenskaper som skyddar mot eventuella sjukdomar. Studier visar att oljan även kan stärka immunförsvaret genom att tillföra fler virusbekämpande vita blodceller.

Bildspel: 6 anledningar till kokosnötsolja

Bildspel: 6 anledningar till kokosnötsolja

kevin.krooks@improveme.se

2012-09-28 08:35:00

Publicerad: 28 september 2012

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige