Hämta inspiration från hälsomässan

improveme.se

Lagom till att mörkret och kylan börjar smyga sig på inleds hälsomässan i Stockholm. Här finns massor av inspiration för en hälsosam vinter. Improveme.se träffade psykoterapeuten Annelie Nilsson.

Temat för årets hälsomässa, som gick av stapeln på torsdagen och avslutas på söndag, är mod. Mod att prova någonting nytt – kanske gå på gymmet för första gången, anmäla sig till ett maraton eller bestämma sig för att testa samtalsterapi.

Drygt 30 000 personer beräknas att besöka mässan. Bland utbudet finns allt ifrån yoga till vattenmassage till solterapi. Flera seminarium kommer även att hållas kring både lättare ämnen som att träna rätt och tyngre ämnen som samtalsterapi.

Improveme.se träffade psykoterapeuten Annelie Nilsson på mässan. Hon berättar att hon vill inspirera fler till att våga testa terapi.

-Jag vill framför allt slå hål på fördomarna om att man måste ha allvarliga problem för att gå i terapi. Jag tror att de flesta har nytta av att lära sig lite mer om sig själva, säger Annelie.

Hälsa förknippas oftast med kroppen, men att själen mår bra är minst lika viktigt.

-Kropp och själ hänger ihop. Stress påverkar immunförsvaret och kan även leda till utbrändhet.

Att lyssna inåt kan verka läskigt i fall att man kommer på något som är jobbigt. Annelie menar att man kan gå både långa och korta sessioner för att lösa upp knutar och att det är patienten som bestämmer.

-Dessutom finns det flera olika terapifromer. Man behöver inte nödvändigtvis gå i samtalsterapi, det finns även dansterapi och hypnosterapi bland annat.

På hälsomässan erbjuds bland annat en avkopplande massage. Foto: Allt om hälsa

På hälsomässan erbjuds bland annat en avkopplande massage. Foto: Allt om hälsa

Hälsomässan är Nordens största livsstilsmässa inom hälsa.

Hälsomässan är Nordens största livsstilsmässa inom hälsa.

Mitt Kök har också utställning i samband med hälsomässan.

Mitt Kök har också utställning i samband med hälsomässan.

[email protected]

2012-11-09 11:03:00

Publicerad: 9 november 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp