Här är bästa kosten för vacker hy

improveme.se

Bra krämer och hudvård i all ära. Men det räcker inte för att attackera problem som har skapats inne i kroppen. Här är kosten som gör underverk för din hy.

Fin hy, starka naglar och skinande hår är resultat av god inre hälsa. Många studier visar att en kräm bara kan påverka huden med cirka 20 procent, de övriga 80 procenten kommer inifrån. En bristfällig kost kan bland annat orsaka problem som akne och eksem.

De flesta experter är eniga om att en balanserad kost är det bästa för huden, men det finns ändå ett antal specifika råvaror som kan påskynda vägen till en skinande hy.

1.Vatten
Utan tillräckligt med vatten kan cellerna inte återskapas ordentligt och avfallsprodukter som byggs upp i cellerna kan inte spolas ut. Dessutom ser fina linjer och rynkor djupare ut när kroppen är uttorkad.

Att dricka sex till åtta glas vatten om dagen gör att din hy återfuktas tillräckligt och gör den smidig.

2. Greens
Frukt och grönt hjälper din hud mest av allt. Koncentrera dig på att äta så många olika frukter och grönsaker som möjligt varje dag, särskilt gröna och råa. Hårt tillagade förlorar mycket antioxidanter i kokvattnet.

Just gröna grönsaker, frukter och sallad (färska eller frysta) innehåller klorofyll som hjälper cellerna att hålla sig vitala och är dessutom fullmatade med näringsämnen. Ju mer mörkgröna de är, desto mer näring innehåller de.

3. Antioxidanter och vitaminer/mineraler
Antioxidanterna har anti-inflammatoriska egenskaper och skyddar cellerna från förstörelse. Dessutom hindrar de tidigt åldrande.

Blåbär, katrinplommon, gojibär, grönt te och choklad innehåller höga doser antioxidanter.

C vitamin är bra för kroppens kollagenbildning. Kollagenet finns naturligt i kroppen och hjälper hudens struktur och håller den smidig och slät. Denna typ av kollagen kan man inte få i någon rynkkräm så det gäller att äta kiwi, röd paprika, citrusfrukter och broccoli som är rika på C-vitamin.

Zink är en nödvändig mineral för din hud. Den hjälper bland annat till att reglera oljeproduktionen i huden, och det är den som påverkar om vi får finnar och plitor.

Zink finns bland annat i sill, musslor, lamm, ägg, oxkött, vetegroddar, fullkornsprodukter, vetekli, nötter, ris, ärter, morötter, rödbetor, solros och pumpafrön.

4. Omega 3 och oljor
Mat som är rik på Omega 3 hjälper till att förebygga inflammationer. Den essentionella fettsyran ser också till att huden är klar och fuktig och kan hjälpa till att minska rynkor, lugna irriterad hud och till och med ge bra resultat vid psoriasis, eksem och acne.

Lax, valnötter, linfrön, musselolja och hampaolja innehåller ordentligt med essessiella fettsyror.

Jungfrulig olivolja är också bra för din hud. Men hetta helst inte upp den, då försvinner en hel del näringsämnen i oljan.

6.Fibrer och fullkorn
Fibrer är nödvändiga för att tarmarna ska kunna jobba optimalt med näringsupptaget och för att göra sig av med restprodukter. Fullkorn och fibrer är således livsnödvändiga för en fin, mjuk hud utan orenheter och döda hudceller.

Exempel på bra fiberrika livsmedel är bland annat kiwi, äpplen med skal, torkad frukt, havreflingor, fullkornsris, surdegsbröd av råg med hela korn, fiberknäcke, bönor och linfrön.

Bildspel: Här är bästa kosten för vacker hy

Bildspel: Här är bästa kosten för vacker hy

[email protected]

2012-11-20 11:18:00

Publicerad: 20 november 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp