4 enkla steg till mer tid för dig själv

improveme.se

Önskar du dig mer egen tid? Här är fyra enkla steg som ger dig maken över din vardag.

Många har svårt att få ihop livspusslet och samtidigt få en stund över för sig själv. Men det är viktigt med egen tid för att kunna återhämta sig och samla ny energi.

Giorgio Grossi
, stressforskare inom psykologi, tipsar om hur du förvaltar din tid rätt i boken ”I balans”.

1. Prioritera dina “måsten“

Gör en lista över allt som du vill göra. Bestäm dig för vad som är viktigast, vad som kan vänta och vad som du faktiskt kan strunta i. Egentligen finns det ganska få ”måsten” här i livet.

2. Fokusera på en sak
När vi försöker göra flera saker samtidigt och risken stor att det bara blir pannkaka av alltihop eftersom vi blir tröttare och mer stressade. Därför är det viktigt att lära sig att planera tiden och fokusera på en grej i taget.

3. Blanda roligt med tråkigt

Bestäm dig för vilken ordning du ska göra sakerna och bland gärna minkdre roliga aktiviteter eller uppgifter med sådant som du finner stimulerande.

4. Stäm av listan
Följ upp din att-göra lista då och då för att se hur det gick och om du lyckades uppnå det som du prioriterade högst. Var nöjd över dig för det du har åstadkommit och klandra inte dig själv för det som du inte har åstadkommit. Reflektera bara över det använd det som kunskap för framtiden.

Bildspel: 4 enkla steg till mer tid för dig själv

Bildspel: 4 enkla steg till mer tid för dig själv

[email protected]

2012-12-14 14:40:00

Publicerad: 14 december 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp