Att tänka på innan du startar en diet

improveme.se

Sugen på att testa en diet? Sätt inte igång med en gång. Läs vidare och ta reda på vad du bör tänka på innan du ändrar dina kostvanor.

När du bestämt dig för att testa en diet vill du antagligen sätta igång på en gång. Men det bästa är att ta det lugnt och ta reda på fakta i början. Äter du redan sunt och balanserat finns det i princip ingen anledning att stressa en diet. Men nya kosttrender kan verka spännande och hjälper dig förhoppningsvis att nå din drömkropp. Men myterna kring dieter är många och för säkerhets skull är det viktigt att kolla upp alla fakta innan du ändrar dina kostvanor.

Överväger du att testa en diet bör du tänka på följande fem saker.

En kostmönster passar inte alla

Bara för att GI-metoden fungerade för din väninna är det inte säkert att den är lika bra för dig. Ta reda på dina näringsbehov och medicinska tillstånd innan du börjar. På så vis kan du ge din diet en riktning och välja livsmedel och motionsmönster anpassade efter dina behov.

Får du i dig alla näringsämnen?
Trots att du följer en diet är det viktigt att du ser till att du fortfarande får i dig alla näringsämnen du behöver för att kroppen ska må bra. Du behöver få i dig viktiga näringsämnen som kolhydrater, proteiner och fetter för att ge kroppen energi till tillväxt och uppbyggnad.

Bestäm mål med dieten
Är målet att gå ner i vikt inför ett kommande bröllop, eller vill du bara ha bättre kontroll över din diabetes? Det är en bra idé att bestämma varför du börjar med en diet för att lättare sätta upp uppnåeliga och hälsosamma mål. Se däremot till att målen är realistiska. Du når inte drömvikten över en natt, utan målen är till för att hjälpa dig i det långa loppet.

Är dieten säker?
Det finns ofta mycket information om dieter på internet, men kom ihåg att allt inte stämmer. Försök att hitta information som hänvisar till tidskrifter om forskning eller där en kostexpert har uttalat sig. Tala gärna direkt med en kvalificerad nutritionist om du har möjlighet.

Granska kosttillskotten
Kom ihåg att det inte finns några mirakeldrycker eller magiska proteinpulver som får dig att gå ner i vikt utan att ändra dina felaktiga matvanor. Om du inte jobbar för det kommer du inte heller att gå ner i vikt. Om du är osäker på hur kosttillskotten fungerar kan det vara en bra idé att prata med din läkare eller en dietist.

Bildspel: Att tänka på innan du startar en diet

Bildspel: Att tänka på innan du startar en diet

[email protected]

2013-04-10 08:15:00

Publicerad: 10 april 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp