Därför blir du sötsugen efter maten

improveme.se

Känner du dig hungrig trots att du åt middag för inte alls längesedan? Din kropp blir naturligt sugen på sött, salt och kaloririk mat runt 20:00 enligt en ny studie som publicerades i tidskriften Obesity.

Under 13 dagar fick friska vuxna datera och anteckna sina hungernivåer samtidigt som de förhöll sig till en kalorikontrollerad diet. Forskarna såg ett tydligt mönster efter undersökningsperioden. Aptiten och kalorisuget var som högst klockan åtta på kvällen och som lägst åtta på morgonen.

-Kroppens centrala dygnsrytm fungerar som en intern mat- och sovklocka. Ditt sug på kvällen orsakas alltså av att kroppen förbereder sig för sömn och vill därför ladda upp inför åtta timmar utan mat, säger studieförfattaren Dr Steven Shea, fysiolog vid Brigham and Women’s Hospital.

Tricket är att ge din kropp den mat som behövs för åtta timmars viloläge utan att äta dig proppmätt. Om du fortfarande känner dig hungrig på kvällen, testa att äta hummus. Det innehåller en perfekt balans av protein, fibrer och nyttiga fetter. Dessutom är det laddat med L-tryptofan, en sömngivande aminosyra.

Du hittar även L-tryptofan i viltkött, keso, linser och sojaprotein.

Bildspel: Därför blir du sötsugen efter maten

Bildspel: Därför blir du sötsugen efter maten

[email protected]

2013-05-06 09:13:00

Publicerad: 6 maj 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp