Så varvar du ner inför semestern

improveme.se

Brukar du känna dig stressad och har svårt att varva ner i början av semestern? Lugn. Improveme.se har tipsen som får dig att koppla av så att du kan njuta av en stressfri sommarledighet från dag ett.

Du har en lång och härlig semester framför dig, men av någon anledning går det inte att varva ner. För många tar det ett par dagar, eller till och med ett par veckor innan stressen lagt sig och semesterlugnet infinner sig.

Nedan finns en rad tips samlade som förhoppningsvis får dig att släppa vardagen redan på ledighetens första dag.

1. Börja i god tid med att vänja kroppen vid att koppla av. Försök att inte stressa veckorna innan semestern. När semestern väl börjat är det en bra idé att bara lata dig i ett par dagar innan du reser iväg eller hittar på saker. På så sätt blir det lättare att slappna av redan från början.

2. Logga ut från jobbmail och meddela dina kollegor att du är ledig för att undvika jobbsamtal på mobilen. Forskning har nämligen visat att de som fortsätter att exempelvis läsa jobbmail löper större risk för att bli utbrända än de som loggar ut helt.

3. Skippa kravlistan. En lång lista på saker som ska hinnas med under ledigheten kan göra vem som helst sönderstressad. Samtidigt kan en understimulans och totalt oplanerad semester leda till rastlöshet och därmed stress. Försök att hitta en lagom balans på aktiviteter.

4. Byt miljö! Att fysiskt byta miljö en eller ett par dagar in på semestern kan underlätta avkopplingen.

Bildspel: Så varvar du ner inför semestern

Bildspel: Så varvar du ner inför semestern

[email protected]

2013-07-04 07:00:00

Publicerad: 4 juli 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp