Ta sjukdagar för kollegornas skull

improveme.se

Förkyld med feber? Då bör du stanna hemma i minst två dagar för dina arbetskamraters skull. Det menar amerikanska forskare.

I tider av arbetsnarkomani känner vi ofta att vi, trots en rejäl förkylning, inte kan stanna hemma en hel dag för att det helt enkelt inte är rättvist mot våra arbetskamrater. Vi vill inte vara till besvär genom att överlåta dem mer arbete och pallrar oss istället iväg till jobbet.

En studie forskare i USA har gjort visar att risken för dina kollegor att insjukna tätt efter dig minskar med 25 procent om du stannar hemma en dag. Väljer du istället att stanna hemma två dagar minskar risken med hela 40 procent.

Så fastän det ibland känns som att hela företaget går under på grund av din frånvaro kan det istället göra hela gänget mer produktiva, skriver Yahoo! Lifestyle.

En annan anledning till att många väljer att arbeta trots att de är sjuka är rädslan för att inte få betalt. Men forskarna hoppas nu att upptäckten kommer få arbetsgivarna att se fördelar med att uppmuntra sina arbetstagare att stanna hemma om de inte mår bra, för att minsta risken för att resten av kollegorna ska smittas.

Bildspel: Ta sjukdagar för kollegornas skull

Bildspel: Ta sjukdagar för kollegornas skull

[email protected]

2013-07-05 08:57:00

Publicerad: 5 juli 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp