Pratar viktiga livsfrågor i ny podcast

improveme.se

Självbild, mindfulness och tvångstankar – det är några av ämnena som frilansjournalisten Susanne Delastacia och mentalisten Henrik Fexeus tar upp i sin nya podcast.

– Det finns ett stort behov av att prata om de här frågorna, säger Susanne.

Susanne har gått från hallåa på TV4 till frilansjournalist, krönikör och programledare för Studio 12 på finanskanalen EFN. Nu är hon även aktuell med nya podcasten ”Huvudkontoret”.

Där pratar hon
och Henrik Fexeus bland annat om existentiella frågor.

-Vi tar upp sådant som vi tycker är viktigt och intressant och vi har märkt att det engagerar många lyssnare, säger Susanne.

Ett av ämnena som de nyligen tog upp handlade om självbild.

Vår självbild påverkas
mycket av hur andra uppfattar oss, och Susanne menar att det är viktigt att kunna skilja på vårt offentliga jag och vårt privata jag.

-Utanför prestationer på jobbet och bekräftelser på sociala medier, vem är du då? Det är viktigt att uppskatta sig själv även när man bara sitter ensam hemma, säger Susanne, och ger ett exempel.

-När jag pratar inför 1,5 miljon tittare har jag jättebra självförtroende. Men självkänsla handlar om hur jag mår i själen.

För att ta hand om
sig själv samlar Susanne på sig kärlek från familj och vänner. Nu när höstmörkret faller tycker hon om att tända ljus under en hemmakväll, ta en lång fika med en vän, gå ute i naturen och samla på intryck eller unna sig en spahelg.

-Det gäller att hitta de små stunderna i vardagsstressen. Det gör att jag klarar av mörkret och de lite sämre dagarna, säger hon.

I veckans avsnitt av “Huvudkontoret“ pratar Susannes och Henrik om fobi-mani, licenshysteri och den nya A-stämpeln för filmer. Du hittar du det här.

Susanne Delastacia är aktuell med nya podden

Susanne Delastacia är aktuell med nya podden ”Huvudkontoret”.

Tillsammans med mentalisten Henrik Fexeus pratar hon bland annat om existentiella frågor.

Tillsammans med mentalisten Henrik Fexeus pratar hon bland annat om existentiella frågor.

[email protected]

2013-11-14 08:29:00

Publicerad: 14 november 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp