Kolhydraterna som hjälper dig gå ner

improveme.se

Ofta hör man hur kolhydrater får dig att gå upp i vikt – men alla kolhydrater är inte dåliga. Sanningen är att vissa kan hjälpa dig gå ner i vikt.

Kolhydrater är inte bara pasta och bröd, många vet inte att det finns flera alternativ. Vare sig du är trött på ”vanliga” kolhydrater eller går på LCHF -här kommer några smaskiga förslag.

Sötpotatis
Till skillnad från vanlig potatis är dessa sprängfyllda med fibrer och vatten, vilket innebär att du blir mätt utan att bli plufsig. Dessutom smakar de väldigt gott, men se bara till att äta det ”rent” utan krämer eller andra tillägg.

Quinoa/brunris

Precis som sötpotatis så innehåller både quinoa och brunris mycket fibrer och vatten som gör dig mätt. Genom att koka dem lite under rekommenderad koktid så kan du dessutom få lite mer tuggmotstånd och hålla blodsockret på en stabilare nivå så att du inte blir helt matt efter en svängning i blodsockernivåerna.

Spaghettisquash
Trött på spaghetti, men vill ha något liknande? Då kan detta vara något för dig. Det mättar och smakar väldigt bra, och innehåller dessutom färre kalorier per portion.

Läs mer om spaghettisquash i denna artikel.

Bildspel: Kolhydraterna som hjälper dig gå ner

Bildspel: Kolhydraterna som hjälper dig gå ner

[email protected]

2013-11-15 10:57:00

Publicerad: 15 november 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp