Så håller du vikten i jul

improveme.se

Snö, glitter och fet mat – julen i ett nötskal. Högtiden må vara mysig men kan även förse kroppen med några extra kilon. Så knäck nöten om hur du håller dig fit under december med dessa tips.

December månad erbjuder mycket gott. Förutom mysiga kvällar framför brasan och friska vinterpromenader i snön så bjuds det till många fester. Men du bör vara försiktig. Dessa fester kan nämligen vara riktigt bovar om man planerar att gå ner i vikt.

Maten som det bjuds på är ofta kaloririk och fet. Dessutom brukar det vid flera mingelfester serveras buffé -en riktig fälla för dem utan självdisciplin. Men det finns en del tips att anamma. Här kommer sex stycken!

Bär någonting tajt

Anländer du till en fest i en snygg och tajt klänning så vill du gärna behålla formen. Äter du för mycket så syns det tydligt.

Gå inte hungrig till festen
Innan du sätter på dig klackarna så tar du något litet att äta. Ät ett snack som är rikt på protein och fattigt på fett och fibrer. Det kommer att hålla blodsockernivån jämn och minska suget efter mat.

Var festens mittpunkt

Håll din mun och dina händer sysselsatta -utan mat. Se till att mingla runt och prata med människor. Håll ett glas i ena handen och din handväska i den andra, se även till att du tar långa omvägar bort från buffébordet.

Leta efter de nyttiga alternativen
Om du kollar riktigt noga så finns det en del nyttigheter på bordet. Även om det är garneringen så bör du välja det istället för stekta prinskorvar eller Ris à la Malta.

Bli inte full

Att alkohol innehåller en del kalorier vet vi redan. Dock glömmer vi kanske det värsta som alkoholen medför -suget efter fett och socker. Plötsligt blir buffébordet oemotståndligt.

Håll tyst om din diet
Ingen bryr sig om du går på en diet eller inte. Det är ingen idé att förklara varför du gör det eller berätta varje gång du tar det nyttigaste valet. Det gör människor obekväma och de kommer troligtvis försöka få dig att äta.

Bildspel: Så håller du vikten i jul

Bildspel: Så håller du vikten i jul

[email protected]

2013-11-28 13:27:00

Publicerad: 28 november 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp