Så undviker du att bli stressad i jul

improveme.se

Julafton närmar sig med stormsteg. En högtid som vi gärna förknippar med glada sånger och god mat, men som för många betyder stress och oreda. Lugn i snöstormen! Vi hjälper dig att hitta tillbaka till julefriden.

Aldrig är vi så stressade som när julen står för dörren. Julklappar ska inhandlas, sill läggas in och hem pyntas. Sällan händer det att vi stannar upp och verkligen njuter av högtiden.

Julen infinner sig bara en gång per år och bör vara en tid då vi tar tillvara på allt den har att erbjuda. Vi förser dig med tipsen som gör dig till en lugnare julfirare.

Ta tillvara på solljus
Solens strålar stimulerar produktionen av serotonin som boostar ”må-bra-känslan”. Ägna tid utomhus eller se till att sitta vid ett fönster när solen kikar fram.

Lukta på citrus

Forskning visar att doften från citrusfrukter kan dämpa depression och öka välbefinnandet. Vilken tur att vi såhär års översköljs av clementiner och apelsiner!

Glöm perfektion
Alla vill vi ha en perfekt jul med noga inslagna paket och väl griljerad skinka, men det är dags att tänka om. Faktum är att den enda som lägger märke till perfektionen är du själv. Det gör inget om du misslyckas.

Våga vara mobilfri

En telefon som konstant vibrerar på grund av inkommande sms och mail är inte stressdämpande. Unna dig själv några mobilfria kvällar per vecka.

Ät något kryddstarkt

Stark mat sätter igång produktionen av endorfiner -kroppens naturliga lyckopiller!

Ät frukost innan morgonkaffet
Koffein på tom mage kan leda till ojämna blodsockernivåer och orsaka koncentrationssvårigheter. Så se till att trycka i dig en macka innan morgonkaffet intas.

Säg ja till sex
Sex är minst sagt en mirakelkur. En tur förbi sängen med din partner leder inte bara till en bättre självkänsla utan även mindre stress och godare sömn.

Bildspel: Så undviker du att bli stressad i jul

Bildspel: Så undviker du att bli stressad i jul

[email protected]

2013-12-11 11:25:00

Publicerad: 11 december 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp