Tyra Banks föraktar “fet“-ordet

improveme.se

Tyra Banks har varit modell i över 23 år och upplevt all svärta och osäkerhet som branschen medför.
– Många modeller säger att de är feta trots att de är smala som stickor, säger Tyra.

”America’s Next Top Model”-programledaren Tyra Banks vet vad hon snackar om när modellbranschen kommer på tal. Redan som sjuttonåring hoppade hon av skolan för att skriva kontrakt med modeagenturen Elite Model Management och flytta till Paris. Detta kan låta som en dröm för många, men har inte varit en dans på rosor för Tyra.

– Många smala modeller säger att de är feta trots att de är smala som stickor. Men om de skulle gå upp ett par kilo så skulle deras agenter säga åt dem att gå ner igen. Jag själv hörde detta från en massa designers i Europa. En del påklädare kallade mig fet på deras egna språk när de trodde att jag inte förstod, säger toppmodellen till hälsosajten Shape.com.

Idag har hon bestämt sig för att inte gå in på samtalsämnet ”vikt” och helt utesluta ordet ”fet” då hon anser att det bara är skadligt.

– Jag har insett att det är någonting som kvinnor gör konstant utan att inse det själva. De säger negativa saker om sig själva som de aldrig skulle säga till någon annan. Jag har vänner som talar illa om sitt utseende och vikt framför sina döttrar vilket är förfärligt eftersom de ärver sina mammors DNA. Detta får döttrarna att tro att de själva inte duger som de är, fortsätter Tyra.

Själv hade supermodellen en stöttande mamma som föreslog en pizzamiddag när Tyra blev övergiven av en italiensk agentur. Anledningen var att hon hade blivit för kurvig och inte längre passade in i den form som de efterfrågade.

-Under den middagen bestämde jag mig för att lämna den ”svåra” och smala modebranschen för att istället fokusera på det kommersiella modellandet som ”Victoria’s Secret”, ”Sports Illustrated” och ”Cover Girl” ägnar sig åt.

Supermodellen Tyra Banks tycker inte om att tala om vikt och använder inte ordet

Supermodellen Tyra Banks tycker inte om att tala om vikt och använder inte ordet ”fet”.

Modellen har hyllats för sina kurvor och varit modell för både

Modellen har hyllats för sina kurvor och varit modell för både ”Victoria's Secret” och ”Sports Illustrated”.

Tyra är en riktig kameleont och klär i de flesta frisyrer. En bra egenskap hos en modell!

Tyra är en riktig kameleont och klär i de flesta frisyrer. En bra egenskap hos en modell!

Denna egenskap har hon tagit tillvara på och klädde tidigare i höst ut sig till en rad supermodeller. Här som Cara Delevingne.

Denna egenskap har hon tagit tillvara på och klädde tidigare i höst ut sig till en rad supermodeller. Här som Cara Delevingne.

Twiggy blev också porträtterad av Tyra.

Twiggy blev också porträtterad av Tyra.

[email protected]

2013-12-23 11:01:00

Publicerad: 23 december 2013

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag