Hedenhös mat kan leda till sjukdom

improveme.se

Äter ett barn lika mycket kött som familjen Hedenhös så riskerar den en utebliven pubertet. Detta skriver forskare från Örebro och Stockholm i en rapport i tidskriften ”Läkartidningen”.

2013 har utan tvekan varit dieternas år. Därför kom det inte som en överraskning när forskare från Örebro och Stockholm valde att granska Familjen Hedenhös matvanor.

Dieten, som till störta delen består av kött, oroar forskarna. För mycket kött kan nämligen leda till kraftiga järnupplagringar i kroppen som i sin tur kan leda till hypogonadism, en sjukdom som resulterar i för låg eller ingen produktion av könshormoner. Sten och Flisas pubertet skulle alltså mycket väl kunna utebli.

Årets julkalender har setts av 2,8 miljoner tittare och uppskattas av både vuxna och barn men kan enligt forskarna leda till osunda livsmedelsval. Fast deras livsstil är inte helt förkastlig. Barnen i familjen är ute och leker och sitter aldrig hemma framför en TV. Ett beteende som forskarna hoppas kunna inspirera dagens stillasittande barn.

Familjen Hedenhös må vara trevliga, men hur bra äter de egentligen?

Familjen Hedenhös må vara trevliga, men hur bra äter de egentligen?

Enligt forskare kan deras kosthållning leda till sjukdom.

Enligt forskare kan deras kosthållning leda till sjukdom.

[email protected]

2013-12-23 13:46:00

Publicerad: 23 december 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp