Här är årets hetaste supergrönsak

improveme.se

Årets hetaste grönsak är utsedd: grönkålen. Den trendiga vitaminbomben har nått Sverige via USA och spås bli allt mer populär när såväl TV-kockar som filmstjärnor hyllar den. Läs vidare och lär dig allt du behöver veta om grönsaken.

Trendmedvetna amerikaner ökade intaget av supergrönsaken för länge sen, skriver Expressen. Och äntligen har hälsobomben tagit Sverige med storm -grönkålen är här för att stanna.

-Alldeles nyligen såg jag den för första gången utanför julsäsongen i min Konsumbutik. Det är ett tecken i tiden, en trend från Kalifornien som framför allt drivs för att den är så hälsosam, säger Lennart Wallander på matreklambyrån Food & Friend.

Förutom att grönkål
innehåller massor av mineraler, antioxidanter och vitaminer som C-vitamin, A-vitamin, kalcium och järn är det även bra för immunförsvaret och hjälper till att sänka blodsockret och LDL-kolesterolet.

Som tur är har grönsaken en rad användningsområden. Grönkål går bland annat att ha som tillbehör, i sallad, i dryck eller som snacks.

-Det som är kul är att det går att göra så mycket olika saker, dels bara fräsa upp det som en wok men det går även att göra så pass udda saker som grönkålschips, säger Lennart Wallander.

Bildspel: Här är årets hetaste supergrönsak

Bildspel: Här är årets hetaste supergrönsak

isabella.eklof@improveme.se

2014-01-22 10:16:00

Publicerad: 22 januari 2014

Skönhet från ditt kök

Så fixar du looken hemma!