Blondinbella om att leva med adhd

improveme.se

I höstas blev Blondinbella diagnostiserad med adhd. Och nu går den nyblivna mamman ut och berättar hur det är att leva med diagnosen.

– Det är lite utav en superhjältekraft, skriver hon på sin blogg.

Adhd är en relativt vanlig diagnos och kännetecknas av koncentrationssvårigheter, hyperaktivitet, impulsivitet och överdrivet uppmärksamhetssökande.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 23, började en adhd-utredning förra våren och fick diagnosen i november.

-För min del är den jobbigaste biten min energinivå, att jag kan ”gå igång” så att jag nästan känner mig hög och börjar svettas bara för att jag pratar om något som jag brinner för, sedan kommer jag inte ner igen på ett bra tag, har hon tidigare skrivit på sin blogg.

Efter flera frågor
från sina läsare berättar bloggaren nu hur adhd:n påverkar hennes liv som mamma till tre månader gamla sonen Gillis, som hon har med maken Odd Spångberg, 25.

-Jag har verkligen klurat på det länge, pratat med Odd och mina vänner och känt efter själv. Eftersom jag är som jag är och har alltid varit så är det svårt att veta vad som är en adhd-egenskap eller inte, skriver hon.

Men en sak kommer
Blondinbella fram till; att få barn har gjort att hon har varit tvungen att bromsa sina impulser, vilket hon tycker är skönt.

-I vanliga fall är jag som en tornado hemma som aldrig sitter still eftersom jag jämt kommer på något nytt att göra. Men nu när jag har Gillis så ”fastnar jag”. Jag tvingas att sitta still med honom i famnen när han äter, skriver hon och fortsätter:

-Impulserna att resa mig upp kommer säkert var 3-5:e minut men jag skriver upp det i mobilen i stället och gör allt när jag får en lucka. Det har förändrat min vardag oerhört och jag har på så sätt blivit ännu mer effektiv.

Bloggaren tipsar också om att träna och ta långa promenader för att behålla lugnet.

-Om Gillis frågar när han blir äldre vad adhd är så ska jag säga att det är som att jämt ha turbo-knapp att trycka på (fast ibland trycker den på sig själv utan att man vill). Det är lite utav en superhjälte-kraft helt enkelt!

Blondinbella menar att hennes adhd är som en superkraft.

Blondinbella menar att hennes adhd är som en superkraft.

Här är hon med maken Odd Spångberg.

Här är hon med maken Odd Spångberg.

[email protected]

2014-01-31 13:08:00

Publicerad: 31 januari 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp