Nyttiga påskbordsfavoriter

Påsken är här och precis som vid alla andra högtider förknippar vi påsken med god mat och trevligt sällskap. Är det möjligt att äta en nyttig påsklunch? Tro det eller ej, men det går faktiskt.

Mat och högtider behöver inte alls vara lika ångestladdat som de varit tidigare. Vi listar fyra nyttiga påskbordsfavoriter som du kan avnjuta med gott samvete utan att behöva tänka så mycket på vikten, enligt kurera.se.

Ägg
Ägg innehåller i princip alla vitaminer utom C-vitamin. Andra nyttiga ämnen som finns i äggen är zink, magnesium och selen. Ägg är också en utmärkt proteinkälla och innehåller en salig blandning av aminosyror. Ett normalstort ägg har ett fettinnehåll på cirka fem gram, varav ungefär 40 procent är enkelomättat. Ägg är alltså både gott och nyttigt. Ekologiska ägg är bättre för både din och hönsens skull.

Lax
Lax har ett rikt innehåll av omega-3, vilket gör oss både smartare, smalare och friskare. Fisken är även rik på protein.

Sill
Sill är också nyttigt. Det som kan ställa till det med denna fisk är de olika inläggningarna då de ofta innehåller socker, men proteininnehållet och omega-3 kompenserar och gör ändå denna traditionella rätt till en solklar favorit på påskbordet.

Lamm
Lammets kött är magert och innehåller muskeluppbyggande och mättande proteiner, vilket gör att lamm är ett utmärkt kött att förtära.

Redaktionen
Publicerad: 24 mars 2016
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp