Kickstarta kroppen med 1:1-metoden

improveme.se

Efter 5:2-dieten och 16:8-dieten: Här kommer 1:1-metoden. Genom att fasta varannan dag minskar du nämligen snabbare i vikt och ger kroppen en kickstart.

År 2013 fullkomligt exploderade av nya dieter. Och alla hade en sak gemensamt: fasta. Det hela började på våren då den så kallade 5:2-dieten tog Sverige med storm efter att en dokumentär om den brittiske läkaren Michael Moseley visats i ”Vetenskapens Värld” på SVT. Dieten, som går ut på att äta max 600 kalorier två dagar i veckan, visade sig både vara lätt att följa och ge resultat. Forskning har senare visat att hela 99 procent av utövarna faktiskt minskat i vikt tack vare den nya kosthållningen.

En annan variant av fasta var idén om 16:8-dieten, där du endast äter under åtta timmar om dygnet och fastar de resterande 16. Du utgår alltså från dygnets 24 timmar istället för veckans sju dagar.

Senaste trenden är den nya 1:1-metoden som går ut på att äta omkring 500 kalorier varannan dag för att sedan äta som vanligt de övriga dagarna. I kombination med daglig motion kan du snabbt minska i vikt vilket ger kroppen en kickstart för att det sedan ska vara lättare att hålla vikten.

-De första två veckorna tappar du mycket vätska och kan gå ner upp mot tre kilo. Men jag skulle rekommendera att fortsätta med 1:1-fastan i en månad för att få bestående förändringar i kroppen, säger kostrådgivaren och personlig tränaren Jonas Bergqvist till Expressen och fortsätter:

-På fyra veckor kan man gå ner upp mot fem kilo. Mest går du ner i början, sedan är 1 kilo i veckan en sund viktminskning.

Men att bygga
en livsstil av den här typen av kosthållning är inget Bergqvist rekommenderar. Han menar istället att metoden är till för att snabbt gå ner i vikt för att sedan försöka hålla vikten genom någon annan form av periodvis fasta som 5:2 eller 16:8.

Bildspel: Kickstarta kroppen med 1:1-metoden

Bildspel: Kickstarta kroppen med 1:1-metoden

[email protected]

2014-06-12 07:19:00

Publicerad: 12 juni 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp