Därför ska du unna dig öl i sommar

improveme.se

Njut av dina kalla öl med gott samvete. Forskare hävdar nämligen att den gula drycken kan ha positiva effekter på din hälsa och kan förebygga sjukdomar.

Så här i sommartider kan det vara värt att känna till att öl som är gjord av korn innehåller antioxidanten ferualsyra som skyddar solen mot solskador. I en studie som tidigare gjorts i London visade det sig att män som drack lättöl fick i sig all ferualsyra till skillnad från de som åt tomater, där syran också finns, bara fick i sig 25 procent, skriver Daily Mail enligt Expressen.

Under åren har forskare dessutom upptäckt att öl kan hjälpa till att skydda mot Alzheimers och få hormoner i balans. Gravida kvinnor rekommenderades till och med tidigare att dricka Guinness eftersom den är rik på vitamin B.

-Om du gjorde an analys av öl skulle du bli förvånad över hur många superbra näringsämnen den innehåller. Öl innehåller alla nödvändiga, och många onödiga, aminosyror, säger Stephan Domenig på The Original F.X. Mayr Health Centre i Österrike till Daily Mail.

Däremot är stora mängder alkohol aldrig bra för varken kropp eller själ. Därför är det viktigt att alltid tänka på att dricka måttliga mängder.

Bildspel: Därför ska du unna dig öl i sommar

Bildspel: Därför ska du unna dig öl i sommar

[email protected]

2014-07-09 12:39:00

Publicerad: 9 juli 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp