6 enkla – och annorlunda – dietknep

improveme.se

Har du lagt på dig några extra kilon under sommaren? Lugn. Här är sex enkla – och annorlunda – dietknep som hjälper dig att få tillbaka formen.

1. Sug upp överflödigt fett
Känns soppan eller såsen för fet? Lägg ned en formfranska, den suger upp det överflödiga fettet. Men kan också lägga några isbitar direkt i soppan och fånga upp dem precis innan de smält. Ett hederligt gammalt mormorsknep.

2. Tugga, tugga, tugga…
Flera studier visar att när vi tuggar sakta och ordentligt och fokuserar på maten känner vi mer njutning och behöver inte äta lika mycket, skriver amerikanska Harper's Bazaar. Dessutom känner vi mättnadskänsla snabbare om vi tuggar långsamt.

3. Ät på små, röda tallrikar
Duka med små, röda tallrikar om du vill undvika att äta för mycket. En italiensk studie visar nämligen att vi äter mindre på röda tallrikar än på till exempel blå eller vita. Kanske beror det på att rött tenderar att signalera fara.

Små tallrikar gör också att vi tar mindre mat, eftersom portionen ser ut att vara större när de täcker hela tallriken.
 
4. Stäng av smaklökarna
Du vet känslan av att inte riktigt vara hungrig men ändå småsugen på allt? Stäng av dina smaklökar genom att ta ett tuggummi eller gurgla lite munskölj. Det slår ut smaklökar och luktsinne, vilket i sin tur tar bort frestelsen.

5. Smaksätt med vinäger
Ättiksyra, som är den primära ingrediensen i vinäger, bromsar matens väg från magsäcken ner i tarmen, skriver Harper's Bazaar, vilket betyder att du känner dig mätt längre. Det finns också studier som visar att ättiksyra minskar glukosnivåerna och fettlagringen i kroppen.
 
6. Drick kolsyrat vatten
Ofta när vi känner oss sötsugna är vi egentligen bara törstiga. Ha därför alltid en flaska vatten tillgänglig. Kolsyrat vatten gör dessutom att vi känner oss mättare eftersom det innehåller luftbubblor som tar större plats i magen.

Bildspel: 6 enkla – och annorlunda – dietknep

Bildspel: 6 enkla – och annorlunda – dietknep

[email protected]

2014-08-08 14:07:00

Publicerad: 8 augusti 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp