Bondbrudens bästa beautytips

improveme.se

James Bond-bruden Kristina Wayborn är i Sverige. 
I dag har hon fyllt 63 år och strålar som aldrig förr.
– Vi blir ju alla äldre, men knepet är att hålla sig full av liv så länge man kan, säger hon.

Kristina Wayborn blev världskänd när hon förförde Roger Moore i James Bond-filmen “Octopussy“ 1983. Sedan dess har rollen som den sensuella Magda präglat hennes liv och hon blir fortfarande igenkänd av fans på stan som glatt kommer fram och hälsar. 

-Jag fick många erbjudanden efteråt, men jag ville hellre hålla på med mina hästar och inte resa runt över hela världen. Så Bondrollen hade kunnat förändra mitt liv mer än vad den gjorde. Jag valde en annan väg, men jag är ju fortfarande en del av den så kallade Bondfamiljen, säger Kristina som sedan 70-talet bor i USA där hon varit verksam som modell och skådespelare.   

Hon är mycket intresserad av hur man håller sig så frisk som möjligt utan att ta mediciner och använder dagligen olika naturpreparat. För improveme delar hon med sig av sina bästa hälsoknep.

-Jag äter väldigt mycket fisk och dricker minst en halv deciliter fiskolja om dagen. Sedan är det viktigt att tillföra D-vitamin. Jag undviker de vita produkterna som socker, mjöl och förfinat ris. Det äter jag aldrig. Sedan har jag trappat ner på frukten då det är lite för mycket socker där.

I kombination med kosten rör Kristina på sig en hel del. Hon har precis börjat spela golf och målet är grönt kort.

-Jag har alltid varit väldigt aktiv och sprang mycket när jag var yngre. I dag vandrar jag regelbundet i bergen i Arizona, jag cyklar och går på gymmet. Jag rör mig minst ett par timmar varje dag. Det är viktigt att hålla igång och man kan i alla fall försöka ta en liten promenad på mornarna.

Kristina är i Stockholm i samband med 007-eventet “From Sweden with love“ som firar 10-årsjubileum. Hon deltar i filmvisningar, en UNICEF-gala med James Bond-tema och får skriva mycket autografer till fansen. Kristina har också hälsat på vänner och sina föräldrar som bor på ett äldreboende på Öland. 

-Jag har faktiskt gått upp fyra kilo nu när jag har varit hemma i Sverige. Jag har smakat på den svenska glassen och låtit mig njuta av lite kakor och sånt. Man får unna sig ibland, säger hon och skrattar. 

Minns du de andra James Bond-brudarna genom tiderna:

Här kan du se flickorna som fallit för 007!

Fakta

Kristina Wayborn delar med sig av sina bästa hälsoknep.

Kristina Wayborn delar med sig av sina bästa hälsoknep.

Kristina Wayborn blev världskänd när hon spelade mot Roger Moore i James Bond-filmen

Kristina Wayborn blev världskänd när hon spelade mot Roger Moore i James Bond-filmen “Octopussy” 1983.

Kristina gjorde rollen som Magda, flickvän till Bondskurken Kamal Khan, spelad av Louis Jourdan.

Kristina gjorde rollen som Magda, flickvän till Bondskurken Kamal Khan, spelad av Louis Jourdan.

Kristina Wayborn och Roger Moore i en sängkammarscen från

Kristina Wayborn och Roger Moore i en sängkammarscen från “Octopussy”.

daniel.nyhlen@improveme.se

2014-09-20 11:09:00

Publicerad: 20 september 2014

Skönhet från ditt kök

Så fixar du looken hemma!