M. Montazami: ”Vin förlänger livet”

improveme.se

Vin i vardagen är ett hett debatterat ämne och många studier går isär gällande effekterna på hälsan. Många hävdar att måttlighet ändå är devisen.
–Man ska absolut ta ett glas vin en tisdag, säger Maria Montazami till improveme.se.

Under sin blixtvisit i Sverige i november hann Maria Montazami byta några ord med oss på redaktionen. Säsongens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar har kommit att handla mycket om tjejernas relation till varandra, föraktet mot Gunilla och Åsas besatthet av injektioner.
Vid sidan om all turbulens har Maria Montazami framstått alltmer som en livsbejakande och sund tjej. Hennes förkärlek till det ljuva livet har alltid en balans och förankring till familjen. Med egen vinkollektion, TV-serie och rollen som mamma undrade vi, hur hon själv ser på vin i vardagen.
-Jag älskar alla sorters vin och dricker dagligen. Med ett gott vin, eller bubbel, dricker jag helst med en annan människa då det är väldigt tråkigt att dricka själv, säger Montazami till improveme.se.

I flera tidigare artiklar har vi ju skrivit om flera studier som talar om vins inverkan på hälsan. Vissa trycker på alkohols bevisade skadlighet medan andra trycker på måttlighet.
-Man får absolut dricka vin en tisdag men man ska se till att dricka med nån annan. Det är ju väldigt tråkigt att dricka själv, säger Montazami.

Kroppsmassa och vattenvolym i kroppen är två faktorer som forskare menar påverkar vinets effekter på kroppen. Därför rekommenderas kvinnor mindre vin (ungefär hälften) än män, ett glas respektive två om dagen, skriver Medical News Today.

Rött, vitt eller bubbel -en det fel av oss att tänka att en Hollywoodfru föredrar skumpa?
-Zinfandeln är en druva som verkligen öppnat upp en helt ny värld för mig. Oavsett om man dricker ett sällskapsvin, bubbel eller tar ett glas vin till maten, tycker jag vin förlänger livet, avslutar Maria Montazami.

Maria Montazami och Gunilla Persson i säsongens Svenska Hollywoodfruar, TV3. (Foto: Thomas Engström)

Maria Montazami och Gunilla Persson i säsongens Svenska Hollywoodfruar, TV3. (Foto: Thomas Engström)

[email protected]

2014-12-01 11:42:00

Publicerad: 1 december 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp