Nu släpper hon ny 5:2-bok

improveme.se

Hälsoprofilen Ulrika Davidsson släpper en uppföljare till succéboken ”5:2-bok”. Medan den värsta hypen över denna trendiga kostmetod börjat lägga sig, har Ulrika spånat vidare på nya, smarriga och kalorisnåla recept. improveme.se har pratat med experten bakom ”Kom igång med 5:2”.

Den nya boken innehåller 100 recept och 2 coachande kom-igång-program. Ulrika berättar för improveme.se om varför det kan vara svårt att få till det i köket.
-Visst vill man att rätterna ska vara mättande och ha begränsat med kalorier men samtidigt måste det vara gott. Det är den stora utmaningen att skapa dessa recept. Med crème fraiche och smör är det enkelt att vara kock men i nya boken tycker jag vi lyckats fantastiskt bra, säger Ulrika Davidsson.

Efter en smärre mediestorm med 5:2-metoden under 2014, har snacket lagt sig en aning. Samtidigt är det först nu som folk börjar märka av de långsiktiga resultaten.
-Folk blev trötta på sifferkombinationen för att man såg den överallt. Men nu börjar man märka att metoden funkar. Även många män har omfamnat 5:2, berättar Ulrika.

Som firad hälsoprofil och coach är Ulrika idag en av Sveriges mest framgångsrika författare med inriktning på hälsa och ett hälsosam tliv. Sedan 2006 har hon skrivit 20 böcker på temat.
-Jag har själv faser i mitt hälsotänk. I början handlade allt om att jag skulle gå ner i vikt. För mig var då smal lika med att vara hälsosam. Idag resonerar jag annorlunda. Numera vaknar jag på morgonen och känner mig frisk. Att känna sig bra i kroppen -det motiverar mig.

Ulrikas resonemang kring en hälsosam livsstil påverkar också besluten i vardagen.
-Det tar ju inte längre tid att laga hälsosam mat när man väl kan den. Vill man genuint förändra sin hälsa så behöver man ju sätta sig in i hur en sund kostplan ser ut, men sen kör man på som vanligt. Som tur är har jag också en passion för matlagning.

Bildspel: Nu släpper hon ny 5:2-bok

Bildspel: Nu släpper hon ny 5:2-bok

[email protected]

2015-01-26 11:20:00

Publicerad: 26 januari 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp