Nya rön: Söt dricka ger tidig mens

improveme.se

Har du funderat över varför vissa flickor får sin menstruation tidigare än andra? Forskare har konstaterat att det är mer än genetik som spelar in. Konsumering av försockrade drycker kan nämligen vara en betydande faktor.

Menstruationen är ofta ett tecken på att en flicka utvecklats till en ung kvinna. Vissa kan få den så tidigt som i åtta- eller nioårsåldern och sällan välkomnas den med öppna armar. Vetenskapsmän på Harvard University har visat att anledningen till tidig månadsrening kan vara konsumering av försockrade drycker, skriver Science Daily.

För att undersöka sambandet mellan söta drycker och menstruation i tidig ålder testades 5583 flickor i åldrarna 9-14. Resultaten var att de som drack mer än 1.5 glas sockrig dricka per dag fick mens nästan tre månader tidigare än de som drack två glas sött i veckan.

Trots att upptäckterna väckte oro hos forskarna, och främst för att konsumeringen av försockrade drycker bland barn växer, var fetma inte en betydande faktor vad gäller tidig menstruation, berättade Karin Michels, docent på Harvard University. Studien blir mer intressant när det kommer till utvecklingsländer och tidig pubertet bland flickor, där anledningarna ännu är okända.

Bildspel: Nya rön: Söt dricka ger tidig mens

Bildspel: Nya rön: Söt dricka ger tidig mens

[email protected]

2015-01-30 11:00:00

Publicerad: 30 januari 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp