Få svar om hudproblem via mobilen

improveme.se

Har du någon gång tänkt att det vore praktiskt att kunna fotografera dina hudproblem, skicka iväg dem för bedömning och få svar utan att visa upp dig för doktorn? Nu har detta blivit verklighet.

Tillhör du dem som googlar allt från förkylningar till hudcancer? Från den 1 april kan man nu få rådgivning om sina hudbesvär via den digitala tjänsten First Derm. Man fotograferar sitt hudproblem och lägger till en beskrivning vad det handlar om, och skickar sedan via appen iväg det för bedömning.

First Derm är en tjänst Apoteket ligger bakom, där legitimerade hudläkare ger medicinska råd och förslag på behandling av åkomman, samt om det kan behövas läkarbesök.

De vanligaste frågorna som kommer in via tjänsten handlar om eksem, akne, möjlig hudcancer, könssjukdomar, psoriasis och borrelia

-Våra hudläkare kan med hjälp av dina bilder ge dig de råd du behöver för att hitta rätt vård för dina hudbesvär. Ibland räcker det med egenvårdsprodukter från Apoteket, men ibland krävs receptförskrivna läkemedel och då får man information om vart man ska vända sig för att få hjälp, säger John Paoli, specialistläkare inom hud- och könssjukdomar.

Som avsändare är du anonym och svar beräknas komma inom 24 timmar.
Kostnaden för ett ärenden är 280 kronor.

Bildspel: Få svar om hudproblem via mobilen

Bildspel: Få svar om hudproblem via mobilen

[email protected]

2015-04-01 14:49:00

Publicerad: 1 april 2015

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip