Kvinnor generade över sina underliv

Sverige må vara ett öppet land och relativt frisinnat land, i alla fall om man ser det rent sexuellt. Det var ju för sjutton här den svenska synden föddes! Eller är vi så där härligt ogenerade som man kanske kan tro? Nej faktiskt inte. Tvärtom så visar en undersökning som Apoteksgruppen gjort att svenska kvinnor överlag känner sig ganska obekväma med sin egen nakenhet och sitt underliv.

Just ordet underliv är det som flest kvinnor använder, följt av ”där nere” och ”snippa”. En av fem kvinnor har aldrig sett i en spegel hur deras egen snippa ser ut. Och hela fyrtio procent är obekväma med att visa sig nakna i ett omklädningsrum. Endast arton procent känner sig bekväma med det.

snippa

När det kommer till hår runt snippan tar den största delen av svenska kvinnor bort oönskad hårväxt där, närmare bestämt 73%. Av kvinnor 15-29 år tar nästan varannan (46%) bort allt hår. Av alla kvinnor tar 23 procent bort allt hår

Man kan tro att tjejer pratar med varandra om precis allt, men det stämmer inte riktigt. Endast en knapp tredjedel av alla svenska kvinnor pratar om sina underlivsbesvär med någon de känner. Över sjuttio procent gör alltså inte det.

 

 

Louise Flinck
Publicerad: 25 augusti 2015

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip