Nio smarta appar att ha koll på i sommar

Säkert har du suttit och svurit över alla mygg som envisas med att surra runt huvudet på dig en skön sommarkväll. Att försöka smälla de små jäklarna är inte det lättaste och slår du dessutom en står dig tusen åter. Men om du har en smartphone i närheten kan du enkelt plocka fram en myggskrämmar-app. Om den fungerar eller ej vet vi inte än, men om det gör det är det genialt.

På sommaren dricks det rosé och öl i mängder i Sverige. Kanske man har en bag in box i kylen som man går och tullar på då och då. För att det inte ska bli för mycket av det goda kan det vara idé att hämta hem Promillekollen.

Visst vill man bli brun på sommaren, men inte bränd. Solens strålar skadar inte bara på ytan, nej även du som sällan bränner dig kan få både cancer och en hud som ser ut som en gammal krokodil. Inget man vill. Apotek hjärtat har utvecklat en app som hjälper dig få koll på hur du bäst skyddar dig.

Som en liten hjälp inför semester och ledighet har vi listat nio stycken bra-att-ha appar.

* Anti Mygga!!! – Appen som jagar bort mygg.

* Myggrapporten – Få prognos för hur mycket odjur som finns där ute.

* Solsäker – Apotek hjärtat hjälper dig hitta solen, och tipsar samtidigt om hur du skyddar dig från dess skadliga strålar.

* Drink timer – På sommaren behöver vi dricka mer vatten än under det mörka halvåret. Har du svårt att komma ihåg att klunka i dig skickar den här appen påminnelser.

* Promillekoll – Håll koll på hur mycket alkohol du får i dig.

* Rädda hjärtat – En smart app att ha ifall någon runt omkring dig skulle få problem med hjärtat.

* Med reminder – Du får en påminnelse om att ta din medicin.

* I.C.EIn Case of Emergency. Lägg in uppgifter om dig själv utifall olyckan skulle vara framme och man behöver nå närstående, veta om du har allergier och så vidare.

Louise Flinck
Publicerad: 19 maj 2018

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige