Knepen som får dig att komma igång

improveme.se

Även om många av oss vill träna, är det ibland svårt att komma igång, för att inte tala om hur svårt det kan vara att fortsätta med sina goda intentioner. Vi tipsar dig om hur du lyckas.

Lockar soffan mer än spinningcykeln? Du är inte ensam. Men med lite god vilja, planering och rätt träningsform kan vilken soffliggare som helst bli sugen på att röra på sig. Här är de bästa knepen.

Planera, planera, planera
Det må låta simpelt, men genom att planera in dina träningspass i din kalender är chansen att då håller dig till dina planer mycket större. Utnyttja ditt egna dåliga samvete, för du kommer garanterat känna av ett sting av det när du tvingas stryka eller sudda ut ett pass som du hoppat över.

Skynda långsamt

Även om motivationen ligger på topp då du sätter igång med din träning, så är det ingen idé att du kör sju pass i veckan. För det första många man tänka på vad kroppen klarar av. För det andra måste man låta kroppen vila mellan passen, och för det tredje kommer du trötta rätt snabbt om du kör för intensivt i början. Börja lite lättare och arbeta dig upp.

Skaffa dig en träningspolare
Har man en kompis som väntar vid gymmet är det svårt att hoppa över det inbokade passet. Dessutom är det ofta mycket roligare att träna tillsammans med en vän. Antingen kan man välja att träna med någon på samma nivå som en själv, eller med någon som hållt på lite längre och som kan sporra dig i din träning.

Sätt upp ett tydligt mål
Anmäl dig till vårruset, bestäm dig för att kunna lyfta en viss vikt eller klara 30 minuter på löpbandet. Vad än ditt mål är så kommer det att sporra dig i din träning. Snygga axlar, en rygg som klarar mer… möjligheterna är oändliga.

Hitta din träningsform

Det finns hur många olika träningsformer som helst, men faktum är att allt inte passar alla. Om du har dålig koordinationsförmåga kanske Streetdance inte är något för dig, är ditt bollsinne lika med noll kanske du ska hoppa över tennis. Antingen så gör du det till ett mål enligt ovan, att förbättra ditt bollsinne genom idogt tennisspelande -eller så hittar du en träningsform som passar dig bättre.

Belöna dig själv

När du nått ditt mål, se till att belöna dig själv. Ett par nya gympaskor, snygga träningskläder, en massage, spa eller något annat som du länge varit sugen på. Sedan sätter du upp ett nytt mål, och fortsätter med dina nya goda rutiner.

Bildspel: Knepen som får dig att komma igång

Bildspel: Knepen som får dig att komma igång

[email protected]

2014-10-06 13:43:00

Publicerad: 6 oktober 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp