Så gör träningen dig vackrare

improveme.se

Varje år spenderar vi tusenlappar på skönhetsprodukter. Men vägen till ett vackert yttre behöver egentligen inte kosta en krona. Regelbunden träning gör nämligen underverk för både hy och hår.

Att träning är a och o för en snygg kropp och ett längre liv är knappast någon nyhet. Men en tur i joggingspåret ger även en klar hy och ett friskt hår på kuppen, menar hud- och skönhetsexperten Shahnaz Husain.

-Genom regelbunden träning förbättras blodcirkulationen och syresättningen på hudytan, vilket ger en hälsosam lyster, säger Husain till den amerikanska sajten Idiva.

När du svettas avlägsnas dessutom gifter och döda hudceller, som kan ge upphov till tilltäppta porer och akne, och blodcirkulationen hjälper till att tillhandahålla viktiga näringsämnen till huden.

Motion kan till och med verka förebyggande mot rynkor och slapp hud, menar Husain. När du anstränger dig fysiskt ökar produktionen av kollagen, ett protein som är livsviktigt för vår hud, och när du får starkare muskler blir huden fastare.

Även i hårbotten ökar blodcirkulationen när du tränar, vilket underlättar tillförseln av näringsämnen till hårsäckarna och gör att håret växer snabbare. Enligt Husain ökar också tillförseln av antioxidanter, vilket kan motverka fria radikaler innan de skadar ditt hår.

Bildspel: Så gör träningen dig vackrare

Bildspel: Så gör träningen dig vackrare

emelie.wiktoren@improveme.se

2012-08-07 11:17:00

Publicerad: 7 augusti 2012

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på