7 träningstips som gör dig motiverad

Var ditt nyårslöfte att börja träna? Känns det ändå fortfarande tungt att ta sig till gymmet?  Det disiga vintervädret ligger fortfarande som ett tjockt täcke över oss och då kan det så klart kännas extra tufft att börja bränna kalorier. Vi har satt ihop en komma igång-guide som hjälper dig att hålla ditt löfte och nå ditt mål.

1. Uppdatera din träningsgarderob
Precis som vi byter ut vår sommargarderob till vintergarderob måste du göra detsamma med dina träningskläder. Förutom att hålla dig varm vid utomhusträning är det motiverande för många att investera i nya, snygga träningskläder. Färger är uppiggande och gör dig taggad!

2. Vintersporta
Inomhussporter i all ära men det finns många fördelar med vinterväder också. Snöra på dig ett par skridskor och ta dig till närmaste isrink eller spänn fast ett par broddar på dina bekvämaste vinterkängor och ta en härlig långpromenad.

3. Träna på morgonen
Varva ner ordentligt ett par timmar innan du planerar att gå och lägga dig. Då är det lättare att somna på en gång och du känner dig mer utvilad kommande morgon. Många uppskattar nämligen att träna på morgonen innan skolan eller jobbet. Du känner dig friskare och presterar bättre under dagen efter ett uppiggande morgonpass.

4. Värm upp med peppande musik
En ordentlig uppvärmning innan träningspasset är viktigt för att minimera risken för skador. Ladda din telefon eller musikspelare med låtar du blir glad av och påminner dig om fina minnen så känns uppvärmningen lite lättare. Fyra-fem låtar räcker, och glöm inte att tänja musklerna!

5. Planera in din träning
Skriv i din kalender vilka dagar du planerar att träna och håll dig till dem. Försök att träna på samma dagar varje vecka och gör det till en rutin.

6. Sätt upp ett mål
Bestäm vad som är målet med din träning. Kanske vill du få synliga magrutor till beach 2013, eller gå ner ett visst antal kilon? Att ha ett mål att uppnå ökar motivationen och du känner dig extra nöjd när du slutfört det.

7. Gå på gruppträning
Att stå ensam vid en träningsmaskin kan vara bra för att stärka specifika muskelgrupper. Men det kan också bli enformigt. Många gym anordnar gruppträning som ofta är otroligt motiverande och gör träningen roligare. Klassiska pass som gympa och aerobics är bra för hela kroppen samt för att förbättra konditionen. Passa även på att testa nya träningsformer som zumba eller fokusera på specifika muskelgrupper genom exempelvis core.

Redaktionen
Publicerad: 4 mars 2016
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp