Din nya träningskompis: Hunden

improveme.se

Din hund behöver inte bara vara din bästa vän. Den kan vara din träningskompis också. Inspireras av träningstipsen som håller både dig och ditt husdjur pigg och frisk!

Alla har vi vår eget favoritsällskap när vi tränar. En del tränar bäst ihop med sin partner, sin bästa vän eller med favoritmusiken i hörlurarna. Testa att byta ut din träningskompis mot en ny kompanjon -din hund! Improveme.se tipsar om de bästa metoderna till ett effektivt (och roligt) träningspass för både dig och din fyrbenta vän.

1. Promenad

En rask promenad kan vara den bästa och enklaste formen av motion. Ta med din hund på en frisk promenad efter en tröttsam dag på jobbet och upptäck hur mycket lättare du somnar på kvällen. Träningsformen kommer att stärka ditt hjärta, sänka ditt blodtryck och ge dig mer energi. Regelbundna promenader kommer också att hjälpa din hund att hålla sig aktiv och frisk.

2. Kasta boll-övning
Det här är en jättebra övning för dig som vill träna magen och samtidigt vill göra din hund glad. Ta en boll och sätt dig ner på golvet i en sit-up-position och låtsas kasta bollen när magen når knäna. Fortsätt med övningen tills din hund kommer tillbaka med bollen så att du kan kasta den igen.

3. Simma
Ta med din hund på en simtur. Det passar perfekt eftersom de flesta hundar är duktiga simmare. Träningsformen är dessutom passande då den aktiverar hela kroppen, både uthålligheten och kaloriförbränning.

4. Tävla
Ta med din hund till ett öppet fält och låt honom utmanas i en springtävling. Kasta en tennisboll så långt bort du kan och spring efter den tillsammans med hunden.

Bildspel: Din nya träningskompis: Hunden

Bildspel: Din nya träningskompis: Hunden

[email protected]

2013-02-27 11:25:00

Publicerad: 27 februari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp