Därför blir din mage aldrig platt

improveme.se

Kämpar du med ändlösa situps, utan ett spår av magrutor? Här är de fyra vanligaste misstagen som kan påverka dina resultat.

1. Du har fel teknik
Dålig hållning kan förvandla en effektiv övning till något som inte alls fungerar. Vanliga misstag är att dra nacken uppåt när du gör situps och studsar upp med höfterna från golvet. Det innebär att du använder rörelseenergi snarare än muskelstyrka.

Du får heller inte glömma att suga in magen vid alla typer av magträningar. Ta det lugnt och lär känna vilken muskel som ska vara spänd och sammandragen. Reducera svårighetsdragen på övningen tills du bemästrar den.

2. Du gör fel övningar

Den sämsta övningen för platt mage är egentligen situps eftersom det inte är någon funktionell övning. L-lyft, då du hänger från en stång och lyfter benen så att kroppen formar ett L, är den mest effektiva övningen för snygga magmuskler. Denna övning riktar in sig på magmusklerna på ett annat sätt än crunches.

3. Du andas fel

Att andas rätt under magträningen är a och o för att inte bli trött i förtid. Ju hårdare du tränar magmusklerna, desto mer syre behöver de. Många har en tendens att hålla andan när det är jobbigt. Försök att andas så normalt som möjligt för att även slippa yrsel.

4. Du tränar för lite kondition
För att bränna envist fett kan du byta ut din slentrianmässiga konditionsträning mot högintersiv intervallträning. På så vis bränner du fett lättare och håller igång ämnesomsättningen bättre. Speeda upp i cirka 30 sekunder för att sedan sakta ner i ungefär tre minuter för återhämtning. Upprepa minst fem gånger.

Källa: Hälsa & Fitness

Bildspel: Därför blir din mage aldrig platt

Bildspel: Därför blir din mage aldrig platt

[email protected]

2014-11-11 08:12:00

Publicerad: 11 november 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp