Bli självsäker med en bättre hållning

improveme.se

En rak rygg gör mycket för både utstrålning och självförtroende. Men långa dagar framför datorn gör knappast gott för hållningen. Följ improveme.se:s guide och möt våren rakryggad!

En bra hållning ger ett fantastiskt första intryck. Förutom att det är estetiskt tilltalande gör hållningen mycket för att avbelasta leder, öka rörelseförmågan och förbättra kroppskontrollen.

En dålig hållning däremot skapar sämre kroppskontroll, kan snedbelasta nacke, rygg och höftled och gör musklerna stela och svaga. Se därför till att träna upp ryggen och sträcka på dig för att underlätta för kroppen och se stark och självsäker ut.

Sträck på dig!
Ett självklart steg till en snygg hållning är att sträcka på sig. Men inte bara då och då. Utan helst hela tiden. Dra bak axlarna, skjut fram bröstet, sträck på halsen, spänn magen lite lätt och håll blicken långt fram. Då kommer ryggen att räta ut sig automatiskt.

Träna
En rad av kroppens muskler måste samarbeta för att upprätthålla kroppens hållning. Fokusera på coremusklerna och träna upp ryggmusklerna så att kroppen hittar en balans och är stark runt om. Ländlyft, magpress och benlyft är bra exempel på övningar som hjälper till med detta.

Stretcha
Efter ett hårt träningspass känns stretchning som en självklar avslutning för att varva ner och mjuka upp musklerna. Men ryggen och bröstet glöms ofta bort. Korta muskler kan leda till en sämre hållning och bröstmusklerna kan dra fram axlarna. Kom därför ihåg att stretcha ordentligt.

Variera på jobbet
En vanlig orsak att hållningen säckar ihop är att vi idag sitter mycket framför datorn. Unna dig själv små pauser där du ställer dig upp en stund och kom återigen ihåg att sträcka på dig där du sitter. Investera gärna i en balansboll och sitt på den ett par timmar om dagen. Det kommer att göra under för din rygg!

Bildspel: Bli självsäker med en bättre hållning

Bildspel: Bli självsäker med en bättre hållning

[email protected]

2013-03-12 12:14:00

Publicerad: 12 mars 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp