Motivation till motion

improveme.se

"Jag orkar inte träna idag". Känner du igen dig? Aldrig mer – med våra tips.

Hur skönt ett träningspass än kan kännas så är det inte alltid lätt att hitta motivationen för att ta sig ut i löpspåret. Om det händer allt för ofta måste man emellertid bita i det sura äpplet och kämpa sig ut för att inte bryta sina träningsrutiner. Vi vet -det är inte lätt. Därför har vi skrivit några hjälpande tips som kan underlätta beslutet att snöra på joggingskorna.

Träningskompis
Att ha någon vän att motionera med kan vara optimalt för att låta träningen bli av. Förutom att du har en deadline som du måste hålla så kan ni pusha och motivera varandra till nästa gång. Varför inte ha en intern tävling om vem som kan göra flest situps till nästa pass?

PT
Ännu bättre -att ha en personlig tränare. Det finns framför allt tre anledningar till varför detta får dig ur soffan:

Du har bestämt dig veckor i förväg
Du har riktiga möten och deadlines
Du har en person som förväntar dig

Det blir dessutom till en vana, ju oftare du har möten med din personliga tränare så blir det (förhoppningsvis) rutin efter ett tag. Precis som att träna med en kompis så är det alltid lättare att hitta motivation om du har någon vid sidan.

Outfit
Att införskaffa sig snygga träningskläder, som lyfter fram dina tillgångar, kan ge en enorm egoboost. Vad passar inte bättre än att faktiskt visa upp dem där man faktiskt använder det -på gymmet? Sen är det ju lika bra att träna när du ändå är där.

Gympass
Ett annat sätt att längta till gymmet är att boka in dig på ett pass, exempelvis spinning eller aerobics. Förutom att delad träningsglädje är dubbel träningsglädje så är det ett bra tillfälle att träffa nya människor som du i framtiden kanske kommer ha som träningskompisar.

Prioritering
Lägg ifrån dig boken och spara den till hängmattan. Se det som en belöning: du får både njuta av en god bok, sol och en snygg kropp.

Bildspel: Motivation till motion

Bildspel: Motivation till motion

[email protected]

2013-05-08 08:55:00

Publicerad: 8 maj 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp