5 superenkla sätt att hitta tillbaka till formen

Tillbaka på jobbet efter en sommar där ledighet ofta får negativ inverkan på träningen. Nu vill du hitta tillbaka till en stark kropp igen men många gånger är det lika svårt att motivera sig som det är att hitta rätt verktyg.

Därför har vi samlat några grundläggande mål som du först måste bemästra innan du ens lyft din första skivstång. Med dessa under kontroll blir träningen både roligare och en naturlig del av vardagsrutinen igen.

hitta-formen-a2

Planera
Nyckeln till framgång är att skapa en plan för dina mål. Planering är viktigt för att uppnå bästa resultat och om du inte är fast besluten om att komma i form är det stor risk att du misslyckas.

Att föra träningsdagbok är en bra idé då det gör dig mer organiserad och inspirerad till att komma i form. Dessutom kan du följa din utveckling.

 

Ersätt snackset
Fyll på skafferiet med frukt och inför det i din dagliga diet. När du blir sugen på snacks är det viktigt att det finns något nyttigt till hands att ta i stället, så att sötsuget inte tar över. Konsumera dock inte omänskliga mängder frukt då det innehåller socker.

hitta-formen-a3

För matdagbok
Skriv ner allt du äter. På så sätt kommer du kunna känna igen orsaker till problem – oavsett om du äter skräpmat eller för stora måltider. Dessutom kan du lättare ha koll på ditt sockerintag.

Livsmedel rika på protein kommer att öka de metaboliska processerna i kroppen och hjälper dig uppnå en bättre form. Det är också viktigt att dricka mycket vatten för att komplettera vätskan som förloras vid träning. Att konsumera cirka åtta glas vatten om dagen är lagom.

hitta-formen-f1

Rätt träningsform
Boka en tid hos en personlig tränare som visar dig den mest effektiva styrketräningen och lär dig hur du gör övningarna på rätt sätt.

Träna olika muskelgrupper varje dag och lägg till minst 20-30 minuters konditionsträning, gärna på morgonen då förbränningen är som bäst då.

Snart är du i topptrim igen och med en sundare livsstil finns det samtidigt utrymme för både varierad kost, träning och socialt engagemang.

Redaktionen
Publicerad: 4 september 2015
Foto: Alamy

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip