Guide: Lär dig åka inlines i sommar

improveme.se

Är du sugen på att testa något nytt i sommar? En ny effektiv och rolig träningsmetod kanske? Då kan inlines vara något för dig!

När gatorna är sopade och asfalten är torr har du alla förutsättningar för att lära dig åka inlines. Många förknippar hjul på fötterna med uppskrubbade knän från barndomens bus och lek på gatorna i bostadsområdet. Men faktum är att inlines är en utmärkt träningsmetod. Här följer en guide till hur du kommer igång.

Utrustning
Till att börja med bör du införskaffa rätt utrustning. Förutom ett par inlines är hjälm, knäskydd, handskar och handledsskydd ett måste. Även långbyxor och långärmad tröja är en bra idé i början som skyddar bättre om du trillar.

Bromsa
Precis som med cykling och bilkörning måste du kunna bromsa innan du åker snabbt med dina inlines. Jobba med den inbyggda bromsklossen och öva på att tvärbromsa med snabba sladdar.

Trilla
Det kan vara en bra idé att trilla ett par gånger med flit innan du ger dig ut i trafiken. Åk runt på en tom skolgård, parkerings- eller idrottsplats och testa att ramla åt olika håll. Då är du bättre förberedd när det väl händer på riktigt.

Slappna av
Försök att slappna av så mycket du kan när du åker. En stel kropp försvårar balansen och du återfår den lättast genom lätt böjda ben.

Öva, öva, öva
Öva gärna en stund varje dag i början för att snabbast hitta balansen och tryggheten. Innan du ger dig ut på vägarna bör du vara säker på att snabbt kunna bromsa och svänga.

Träning
Med framåtböjd kropp och armar som pendlar i takt med stegen får du ut mest av inlinesträningen, men det är också det som ger mest träningsvärk. Komplettera gärna åkningen med core-övningar för att träna upp magen och ryggen.

Stretcha
Kom ihåg att stretcha ordentligt efter en sväng på dina inlines. Förutom ryggen och magen jobbar även benen ordentligt under passet. Se därför till att sträcka ut musklerna i hela kroppen efteråt.

Bildspel: Guide: Lär dig åka inlines i sommar

Bildspel: Guide: Lär dig åka inlines i sommar

isabella.eklof@improveme.se

2013-07-25 07:00:00

Publicerad: 25 juli 2013

Sköna oljor för huden

De naturliga alternativen