Effektivare träningsmål

improveme.se

Ta ett extra ägg nästa gång du äter – för träningens skull. Att äta mer protein än vad man tidigare trott kan hjälpa dig nå dina träningsmål.

Det är US Army Research Institute of Environmental Medicine som kommit fram till detta. Forskare lät frivilliga deltagare gå på en energisnål diet under 31 dagar, så att de brände fler kalorier än de fick i sig.

De delades in i tre grupper där en av dessa fick äta RDI (rekommenderat dagligt intag) av protein, det vill säga 56 gram för män och 46 för kvinnor. Den andra gruppen fick dubbla det intaget och den tredje fick äta trippelt så mycket protein.

Resultatet? Under hela denna dietperiod på 31 dagar tappade andra och tredje gruppen mer fett, samtidigt som de bibehöll muskelmassan, än de som bara åt RDI.

– För de flesta personer så kan, generellt sett, en dubblering av RDI vara en bra baslinje att följa ifall du har viktnedgångs- eller muskelbyggarmål, säger Alan Aragon, näringsrådgivare på Men’s Health.

Självklart krävs det motion för att kunna bygga muskler i kombination med att äta rätt. Deltagarna i denna undersökning tränade främst lågintensiv cykling, men vid motståndsträning kan proteinintag behöva ökas.

Kort sagt så innebär detta att RDI inte är tillräckligt för att tappa vikt och öka i muskler. För att kroppen ska slippa använda musklerna för att få energi så krävs det helt enkelt mer bränsle.

Bildspel: Effektivare träningsmål

Bildspel: Effektivare träningsmål

[email protected]

2013-09-19 12:34:00

Publicerad: 19 september 2013

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip