Cykelträning till max

improveme.se

Löpning i all ära, men det kan vara både kul och nyttigt att byta träningsform. Varför inte cykling? Innan du testar – läs dessa tips.

Vare sig du cyklar själv eller deltar i ett spinningpass så är det inte alltid lätt att veta vad som gäller. Cykla kan du sedan barnsben -men hur får du egentligen ut max av det ur träningsperspektiv? Vi ger dig några tips som maximerar din cykelträning.

Hitta rätt tempo
Cykla i cirkulerande rörelser istället för att pressa ner pedalerna och försök att hitta en jämn takt.

Upp med huvudet
När man känner sig trött kan det bli lite av en vana att vinkla huvudet nedåt, men faktum är att detta försämrar syreintaget och gör dig tröttare snabbare. Håll huvudet högt!

Sitt ner
Precis som att luta huvudet nedåt så är det lätt hänt att man lutar sig på handtagen. Vikten bör vara jämnt utspridd med cirka 60 procent på sadeln och 40 procent på handtaget. Sadeln, eller sätet, ska justeras så att ditt knä är lätt böjt när pedalen är längst ned.

Lyft på dig
Okej, det finns undantag där du får lyfta dig från sätet. När motståndet är för trögt, exempelvis vid en backe, behövs extra kraft. Att ställa dig upp lägger kroppsvikten på pedalerna och skjuter dig framåt lättare. Se bara till att höja motståndet så dina ben inte cirkulerar för snabbt.

Använd bara underkroppen
Håll övre kroppen still när du cyklar -gunga inte fram och tillbaka. Vissa kan ha en tendens att kröka ryggen, vilket bara påfrestar den. Håll armbågarna böjda och axlarna nere. Kort och gott: försök slappna av i överkroppen.

Bildspel: Cykelträning till max

Bildspel: Cykelträning till max

[email protected]

2013-09-23 15:12:00

Publicerad: 23 september 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp