Så håller du formen i vinter

Lust att ta en springtur i snöslasket? Inte? Här är några peppande tips nästa gång du känner att träningsmotivationen sinar.

Temperaturen sjunker och solen går ner allt tidigare. Vintern kan vara en jobbig period när det gäller träning. Så vad ska du tänka på när mysfilten i soffan lockar? Ha springskorna redo och läs det här!

Få det överstökat
Träna på morgonen. Denna tid på dygnet är för det mesta ljus vare sig det är sommar eller vinter. Det blir en bra start på dagen då man får igång blodcirkulationen och får en skön energi som varar länge. Dessutom kan du njuta av de klassiska kvällsaktiviteterna som hösten och vintern erbjuder, som att dricka en kopp te i soffan utan att behöva tänka på träning.

Hitta uppvärmande träningssätt
Träna med en grupp inomhus. Idag finns det en hel del alternativ när det gäller träning. Vare sig du gillar att dansa eller att bygga muskler. Genom att träna inomhus så slipper du regn och rusk, dessutom blir du peppad av resten av gruppen. Är du en person som verkligen gillar värme (och att svettas) så kanske du ska prova bikramyoga som går ut på att utföra yoga i 30-gradig värme. Riktigt hett!

Skaffa en träningskompis
Motivationen sjunker lätt i takt med att utomhustemperaturen gör det. Det bästa man kan ha i en sådan situation är någon som peppar en. Gå ihop med en kompis eller partner och sätt gemensamma träningsmål. Då kommer det inte gå att fuska. Detta kommer leda till att ni tillsammans hittar sätt som får er att träna så effektivt som möjligt samtidigt som du hela tiden kommer ha någon som motiverar dig.

Redaktionen
Publicerad: 26 oktober 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp