Därför ger träningen inget resultat

improveme.se

Ger din träning inget resultat? Då kanske du gör fel . Vi listar fyra vanliga träningsfällor.

En timme på gymmet tre gånger i veckan, men fortfarande samma siffra på vågen. Har du någonsin känt att du motionerar utan någon som helst framgång? Då har vi tipsen för dig.

Mobilen
Det första du ska börja med är att stänga av telefonen. Det kan vara lockande att visa hela sin vänskapskrets att man tränar genom att lägga upp bilder på Facebook eller Instagram. Men sanningen är att ingen bryr sig. Träningen kommer inte ge något om du varannan minut måste kolla hur många likes du fått på en bild. Dumpa mobilen!

Energidrycken
Sportdrycker må ge dig en kick och ett omedelbart energitillskott men gör det av en anledning som man helst vill undvika. Dessa drycker innehåller en hel del socker som inte är att föredra när man tränar. Vatten räcker alldeles utmärkt. Ät gärna ett mellanmål innan träningen om du känner att energin brukar ta slut.

Samma övningar
Tränar du dina muskler genom att köra samma övningar så kommer kroppen att vänja sig vid dem. Musklerna kommer endast att jobba på halvfart och det kommer inte att ge så mycket. Varierar du din träning så ”glömmer” musklerna övningarna och ger därför 100 % varje gång.

Träna ensam
Träningsstunden kan vara ett fantastiskt tillfälle att vara för sig själv och rensa hjärnan. Det är däremot lättare att smita från dessa tillfällen om man inte tränar med någon. Har du en träningskompis att göra det med så kommer det bli både roligare och mer motiverande. Dessutom väcks det kanske en tävlingsinstinkt hos er båda som får er att ta i lite extra…

Bildspel: Därför ger träningen inget resultat

Bildspel: Därför ger träningen inget resultat

ebba.lindstrom@improveme.se

2013-10-28 15:30:00

Publicerad: 28 oktober 2013

Slipp torr hy i vinter

Så håller du huden len och fräsch