Löpbandsmisstagen du bör undvika

improveme.se

Löpband i all ära – men det är lätt att göra fel. Allt från distraktioner till dålig hållning – tänk på detta innan du startar igång maskinen.

Nu när vintern har kommit kan det vara mentalt svårt att ta sig ut i joggingspåret, därför beger sig många till löpbandet på gymmet istället. Det finns dock en del saker att tänka på Här är tre saker du bör undvika när du joggar inomhus.

Tänk på lutningen
Att springa inomhus är inte som att springa utomhus: rullbandet ”skjuter” fötterna framåt vid varje steg. Sätt lutningen till en eller två procent så blir det lite mer av en utmaning.

Bli inte distraherad
De flesta gym har tv-apparater framför löpmaskinerna, och kanske är du en av dem som lyssnar på musik samtidigt. Faktorer som dessa kan leda till att du tappar tempot och inte riktigt fokuserar på träningen. Det är ju inte särskilt troligt att du ökar intensiteten och du dagdrömmer samtidigt.

Ändra hållning

Det har säkert hänt att du tagit tag i sidoräckena när du blivit trött, men att göra det för ofta kan lätt bli till en vana. Något annat som också är vanligt förekommande är krökande hållning se till att ha en spegel tillgänglig så att du kan kontrollera så att du är rak i ryggen.

Bildspel: Löpbandsmisstagen du bör undvika

Bildspel: Löpbandsmisstagen du bör undvika

kevin.krooks@improveme.se

2013-12-06 16:31:00

Publicerad: 6 december 2013

Slipp torr hy i vinter

Så håller du huden len och fräsch