4 tips för att lyckas nå drömvikten

improveme.se

Det är dags att ta tag i nyårslöftet och nå drömvikten. Här är tipsen som hjälper dig på traven. Klara, färdiga – gå!

Har du precis som många andra gått upp ett par kilo i julhelgen? Lugn. Här är tipsen som får dig att lyckas med ditt nyårslöfte att bli ditt mest vältränade jag någonsin.

Sätt upp konkreta mål
Det räcker inte med att säga, ”Åh jag vill börja träna”, eller, ”Jag önskar att jag kunde gå ner i vikt”. Du måste utforma en särskild plan med ett specifikt mål för att nå drömkroppen och drömvikten. Skriv in de dagar och tider du planerar att träna i din kalender. Då känns det jobbigare om du till slut ändå bangar.

Gör träningen till en självklarhet
Kändistränaren Tracy Anderson förklarar vikten av att göra träningen till en daglig rutin för tidningen Health:
-Träning är som att borsta tänderna. Det är en rutin som är viktig för kroppen, hälsan och livslängden.

Se till att du inte kan förhandla med det faktum att du faktiskt planerat in ett träningspass. Det ska utföras -oavsett vad.

Mjukstarta

Var inte för hård mot dig själv i början. Se till att träningen blir av, men kör inte på så hårt från början. Du kanske inte klarar 100 armhävningar i ett svep, men kanske 40? Börja hellre försiktigt för att senare trappa upp.

Variera träningen
För att undvika konstant slitage på samma muskler bör du variera din träning så mycket som möjligt. Försök att variera löpning med styrketräning exempelvis. Då skapar du också en jämn muskelbalans i kroppen och det tar längre tid innan du tröttnar.

Bildspel: 4 tips för att lyckas nå drömvikten

Bildspel: 4 tips för att lyckas nå drömvikten

isabella.eklof@improveme.se

2014-01-03 08:59:00

Publicerad: 3 januari 2014

Slipp torr hy i vinter

Så håller du huden len och fräsch