Lär dig hantera januarigymmarna

improveme.se

Nytt år, nya löften. För många av oss innebär det att äta rätt och träna regelbundet, vilket ofta leder till fullsmockade gym under januari månad. Här är knepen som får dig att övervinna januarigymmarna.

Januari är utan tvekan årets hetsigaste månad på alla träningsanläggningar runt om i landet. Men försök att låta bli att bli upprörd -lär dig hantera “nybörjarna“ istället.

Föranmäl dig till passet

Många gym erbjuder föranmälan via nätet för gruppass. Se till att anmäla dig i god tid för att säkra din plats och slippa riskera att inte få vara med.

Undvik rusningstid
Okej, detta är säkert ett uppenbart tips, men ta en titt i kalendern och se om det är möjligt att ändra om ditt schema under januari månad för atthinna träna under en annan tid på dagen än du brukar. Du kanske hinner träna före jobbet istället för efter? Eller hinner boka in ett pass under lunchen eller senare på kvällen?

Multitaska dina muskler
När gymmet är fullsatt har man inte alltid lyxen att hinna träna en muskelgrupp i taget inom rimlig tid. Därför kandet vara en god idé att träna fler muskelgrupper på samma gång. Utför exempelvis sit-ups på en pilatesboll för att träna core-musklerna samtidigt som benen får sig en omgång. Ju fler muskler som arbetar, desto fler kalorier bränner du. 

Maximera din träning
Många gym inför tidsbegränsningar på motionsmaskinerna under rusning, vilket oftast inte förekommer under någon annan månad än januari. 20 till 30 minuter låter kanske inte som så jättelång tid, men försök att maximera din träning under den här tiden. Värm gärna upp innan passet genom att jogga till gymmet, så är du redo att köra igång ordentligt när du väl är på plats.

Träna på helgerna
Lördags- och söndagsmorgnar är bra tider att träna på för att undvika de värsta folkmassorna. De flesta gillar att sova ut på helgerna och har därför inte en tanke på att pallra sig iväg till gymmet denna tidpunkt. Men se upp för helgeftermiddagar, då är det ofta smockfullt.

Bildspel: Lär dig hantera januarigymmarna

Bildspel: Lär dig hantera januarigymmarna

[email protected]

2014-01-09 14:08:00

Publicerad: 9 januari 2014

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip